UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оновлення даних: що після 16 липня чекає чоловіків, які це зробили

Пояснення дала юристка.

У середині травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Він зобов’язує військовозобов’язаних осіб оновити свої дані у ТЦК та СП протягом 60 днів  – до 16 липня.

Читайте також: Загальна мобілізація: які вона має етапи

Адвокатка Марина Бекало в коментарі «ТСН.ua» розповіла, що чекає на чоловіків, які це зробили.

За її словами, після спливу 60 днів, чоловіки, що оновили свої персональні дані, будуть викликатися за повістками за місцем проживання, яке вони вказали під час оновлення даних, для проходження ВЛК та, ймовірно, з подальшим призовом на військову службу.

За умови, якщо вони будуть визнані придатними до служби та не матимуть  підстав для отримання відстрочки.

«Ті чоловіки, які не оновили свої дані, будуть викликатися за місцем їхньої останньої реєстрації, тобто «прописки», і така повістка буде вважатися врученою, як передбачається Постановою КМУ №560», — пояснила вона.

Нагадаємо, чи треба оновлювати дані чоловіку, якого визнали непридатним до служби та зняли з військового обліку. Обов'язок здійснити оновлення даних протягом 60 днів з початку набрання чинності законом 3633, тобто з 17 травня 2024 року, стосується тільки громадян, які перебувають на військовому обліку (абзац к пункту 1 частини 2 Прикінцевих та перехідних положень закону 3633).