UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупаційний "суд" хоче ув'язнити кримського татарина за донати на ЗСУ

Чоловік начебто допомагав українським військовим грошима.

У підконтрольному окупаційним силам Київському районному суді Сімферополя прокурор вимагає 10 років позбавлення волі для кримського татарина Аппаза Куртамета за "фінансування незаконного збройного формування". Про це повідомив правозахисний проєкт "Кримський процес".

"Згідно з версією обвинувачення, в суді була повністю доведена його вина в тому, що він нібито донатив на добровольчий батальйон "Крим" і мав наміри подібних дій для фінансової підтримки інших підрозділів. Під час судових дебатів прокурор запросив у судді Оксани Карчевської покарання для Аппаза Куратмета у вигляді 10 років позбавлення волі", - йдеться в дописі.

Читайте також: Ташева про деокупацію Криму: «Нам знадобиться 50 тисяч чиновників»

Відомо, що захист під час дебатів звернув увагу "суду", що в матеріалах справи відсутні докази про те, що добровольчий батальйон "Крим" належить до незаконних збройних формувань.

Сторона захисту закликала "суд" зупинити справу у зв'язку із відсутністю складу злочину, а якщо "суд" із цим незгодний, то перекваліфікувати справу та винести покарання, не пов'язане із позбавленням волі.

Раніше також повідомлялося, що наразі РФ незаконно утримує 180 політв’язнів, 116 з них – кримські татари.