UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти завдали ударів по енергетичних об'єктах у семи областях

Знеструмлювалися підстанції у кількох регіонах. 

Російські війська продовжують обстрілювати українські енергетичні об'єкти. За добу армія РФ завдала ударів по енергетичній інфраструктурі в Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Херсонській та Сумській областях, інформує Міністерство енергетики України в Telegram.

Унаслідок обстрілів знеструмлено підстанції в Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях. У двох останніх частково відновили живлення для побутових споживачів. Окрім цього, у Донецькій області було знеструмлено шахту, де під час удару РФ знаходилися 74 працівники. Їх усіх евакуювали на поверхню.

Читайте також: Світло взимку: ЦПД опублікував оптимістичний і песимістичний сценарії

У Чернігівській області у трьох населених пунктах без електроенергії залишилися 3,1 тисячі абонентів через пошкодження повітряних ліній.

Українці, які розслабилися після декількох тижнів "цілодобового світла" та заспокійливих меседжів влади, зненацька відчули й підступність ворога, й вразливість систем життєзабезпечення. Знову думаємо про те, що буде, коли настане зима, та як узагалі її пережити. Як працює енергосистема, де її слабкі місця та як цьому зарадити, — пише в статті "Чи переживе зиму українська енергетична система?" директор Інституту міста Олександр Сергієнко.