UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти повернулись на позиції в Новій Каховці після відходу води, військових стало більше

Доступ до берегової зони заблоковано.

У Новій Каховці після сходу води внаслідок російського теракту із підриву Каховської ГЕС окупанти поновили свої бойові позиції, збільшили чисельність військ та нікого не допускають до берегової зони, розповів в ефірі телеканалу «Еспресо» міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

За його словами у місті вода повністю відійшла, після чого росіяни почали укріплювати свої позиції.

«Вони знову виставили по місту, як місцеві жителі називають, туалети, тобто бетонні споруди з віконцями для стрільби. До берегової зони нікого не допускають. У самому місті окупанти додатково розташували свої війська на проспекті Дніпровському - на других та третіх поверхах будинків облаштували кулеметні точки, чого раніше не було», - розповів він деталі.

За словами Коваленка,  в місті щоденно відбуваються хаотичні стрільби. Зокрема окупанти періодично відкривають вогонь з лісового масиву, який розташований майже у середині міста, по населених пунктах на правому березі Дніпра -  Веселому та Козацькому.

«Противник нікуди з міста не йде, як раз навпаки, чисельність ворожого особового складу стала значно більшою», - наголосив міський голова.

Водночас від додав, що місцеві жителі після підтоплення скаржаться на  велику чисельність гризунів та бліх, з якими ніхто не бореться.

Також досі залишається невідомою доля жителів дачних кооперативів поблизу Нової Каховки.

«Туди і доступу як такого нема. Але відомо, що там постійно проживало багато людей похилого віку, вони не виїхали звідтіля, і відомостей про них нема», - додав міський голова.

За словами Коваленка, в місті люди стривожені так званими «інвентаризаційними» обходами окупантів, достеменної мети яких ніхто не розуміє. Жителі міста припускають, що окупанти хочуть виявити, хто залишився в місті, а хто виїхав.

«Ходять чутки, що хто не отримає російського паспорту до так званих «регіональних виборів» на окупованих територіях, той буде депортований. Це викликає тривогу у людей», - додав міський голова.  

Читайте також: Без зв’язку, електрики, води та газу: ситуація в Голій Пристані критична

Нагадаємо, що за даними Міноборони  ЗСУ відбили 28,4 кв.км на півдні України. Зокрема Сили оборони продовжують наступальну операцію на мелітопольському та бердянському напрямках, де  досягли певних успіхів.