UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти погрожують старшокласникам не видати атестати, якщо ті не отримають паспорт Росії

Примусова паспортизація триває.

На тимчасово окупованих територіях України росіяни погрожують учням шкіл від 14 років не видати атестати, якщо ті відмовляться брати паспорт РФ.

Не всі діти пишуть заяви на отримання паспорту країни-агресорки, тому ворог вдається до примусу, повідомив Центр національного спротиву.

Читайте також: Загарбники вивозять українських підлітків до військових таборів у Росії — ЦНС

«Паспортизація необхідна окупаційним адміністраціям аби уникнути проблем, адже у Москві незадоволені темпами насадження російського громадянства в захоплених регіонах. Відтак окупанти поспішають з видачею своєї макулатури», - зазначили в ЦНС.

Також на ТОТ росіяни почали інвентаризацію гаражів і змушують їх власників отримувати паспорт Росії. Людям повідомили, що вони мають переоформити право власності й надати паспорт окупантів, інакше їм погрожують знесенням гаражів. Окрім того, росіяни збираються демонтувати ті гаражі, власники яких виїхали через окупацію рідного краю.

Читайте також: Загарбники на окупованих територіях пропонують гроші за отримання паспорта РФ — ЦНС

Нагадаємо, загарбники на тимчасово окупованих територіях тиснуть на роботодавців щодо переоформлення працівників за нормами російського законодавства.