UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти почали менше застосовувати керовані авіаційні бомби для ударів по Харківщині — Синєгубов

Однак росіяни продовжують наступальні дії на цьому напрямку.

Війська РФ регулярно обстрілюють із різних видів зброї населені пункти Купʼянського, Харківського та Богодухівського районів Харківської області. Однак нині росіяни почали значно менше застосовувати керовані авіаційні бомби для ударів по регіону, зазначив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Ворог продовжує завдавати ударів, проте сьогодні ми зафіксували значно меншу кількість керованих авіабомб. Якщо раніше ми фіксували цілодобово від 30 до 60 таких ударів, то наразі мали лише декілька та два ракетні удари", - розповів голова ОВА.

Читайте також: В ОТУ "Харків" заявили, що наявність в Україні винищувачів F-16 — це дуже сильний ефект для всієї лінії фронту

За його словами, від російських обстрілів також сильно страждають прифронтові села та міста на вовчанському та липецькому напрямках.

Водночас російська армія суттєво збільшила застосування КАБів у Сумській області. Лише за останню добу окупанти скинули на цю область  56 керованих авіабомб. Сьогодні внаслідок російського авіаційного удару по школі в селі Могриця загинули два брати 22 та 6 років.