UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти підтягують нові сили на лимано-куп'янському напрямку

ЗСУ потужно чинять опір.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону зазначила, що  війська РФ перегруповуються та відновлюють свої сили на лимано-куп'янському напрямку.

"Протягом тижня, якщо дивитися по цифрах, то на лиманському і куп'янському напрямках може здатися, що зменшилася кількість обстрілів та боїв. Але насправді ворог не полишає своїх планів рухатися там вперед. Зараз просто відбувається перегрупування і він додатково підтягує туди сили", - наголосила Маляр.

Читайте також: 20 серпня росіяни перестали наступати на Урожайне та водночас поновили наступ на куп’янському напрямку – Генштаб

За її словами, за останні два тижні окупанти активізувалися на цих напрямках.

"Якщо говорити детальніше, то на куп'янському напрямку наші відбили атаки південніше Першотравневого, Синьківки й східніше Петропавлівки Харківської області. Тобто всі бої минулого тижня закінчилися поразкою ворога, він там не просувається", - додала Маляр.

На лиманському напрямку бої тривають довкола Серебрянського лісництва. Окупанти прагнуть вибити ЗСУ із позиції Кремінної й Білогорівки.

Раніше речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що російські окупаційні війська на куп'янському напрямку повторюють тактику, яку використовували у Бахмуті Донецької області. Війська РФ кидають в атаки в'язнів з так званих загонів "Шторм-Z".