UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти не можуть підійти технікою до Авдіївки ближче ніж на шість кілометрів

Російські війська намагаються наступати лише піхотою.

 В Авдіївці Донецької області українські захисники перебувають на висотах та мають панівні позиції, тому військам РФ складно наблизитися до  позицій ЗСУ, інформує пресслужба Національній гвардії України в Facebook.

"Противник все ж намагається просуватися в сторону міста, але ближче ніж на шість кілометрів ворог своєю технікою не підходить. Зараз окупанти намагаються наступати лише піхотою, яку наші розвідники бачать і оперативно їх знищують",- наголосив командир підрозділу "Омега 5" Андрій.

За його словами, окупаційні війська відрізані від своїх логістичних вузлів і не можуть себе безпечно почувати на цьому відрізку фронту.

"До повномасштабного вторгнення тут базувалися наші війська, це була найближча точка до Донецька. А сьогодні - це один із найважчих відрізків фронтів, бо ворог на цьому напрямку окопувався та готувався дев'ять років. Тому зараз ми розуміємо, що тримати лінію та ще й вибивати тут ворога треба не силою, а хитрістю та винахідливістю", - додав командир.

У місті досі залишаються понад 3000 жителів.

Читайте також: Війська РФ намагалися наступати на авдіївському та мар’їнському напрямках: зазнали втрат

Поблизу Авдіївки Донецької області українські військові звільнили від окупантів понад один кілометр території, заявив начальник Авдіївської міської військової адміністрації  Віталій Барабаш.