UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ намагалися наступати на Донбасі, однак втратили більше роти військових

На таврійському напрямку за добу зафіксовано 162 обстріли.

Російські військові у неділю, 30 квітня, дев'ять разів атакували позиції ЗСУ на таврійському напрямку. Однак окупанти успіху не мали - відійшли, заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram.

"Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом ночі виконали 232 вогневих завдання. Мова йде як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по планових цілях, виявлених раніше. Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше роти", - наголосив Тарнавський.

Війська РФ обстрілюють позиції українських захисників та населені пункти з танків, РСЗВ та ствольної артилерії. Для коригування вогню артилерії загарбники застосовують БПЛА. За ніч зафіксовано 162 обстріли на таврійському напрямку.

Читайте також: РФ втратила за добу три роти військових на таврійському напрямку

Російські окупаційні війська перекидають у район Авдіївки Донецької області танкову бригаду, яку готують  використовувати для наступу на позиції ЗСУ, заявив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.