UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти на Луганщині вимагають паспортизувати педагогів до 1 червня — ОВА

Росіяни продовжують примусову паспортизацію.

Російські загарбники на тимчасово окупованій території Луганщини вимагають до 1 червня паспортизувати педагогів. Про це повідомляє Луганська ОВА.

Зокрема, у Старобільському фаховому коледжі Луганського національного аграрного університету викладачі під час зборів висловили невдоволення щодо термінової примусової паспортизації педагогічного складу. Їм наказали отримати документи РФ до 1 червня.

Також в ОВА повідомили, що загарбники практично припинили регулярне постачання ліків на тимчасово окуповану територію.

«Точніше, шпиталі й медзаклади, де намагаються врятувати бойовиків, необхідні препарати отримують, цивільне населення – ні», - пояснили в ОВА.

Зазначається, що оскільки пріоритет використання медикаментів зміщений на потреби окупантів, то наразі дефіцит спостерігається навіть у аптеках. А ті ліки, які є на полицях, значно гіршої якості.

В ОВА нагадали, що в більшій частині лікарень на Луганщині вже давно не приймають цивільних на стаціонарне лікування, бо відділення заповнені пораненими окупантами.

Читайте також: Отримання паспорта не може каратися – замміністра юстиції про російські паспорти на окупованих територіях

Раніше повідомлялося, що в тимчасово окупованому Рубіжному Луганської області російські загарбники залишають на роботі лише громадян, які мають паспорт РФ. Місцева окупаційна «влада» примушує населення міста отримувати російське громадянство.

Стають жорсткішими вимоги загарбників при влаштуванні на роботу, зокрема, до державних і муніципальних органів, а також при оформленні соціальних виплат.