UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти хочуть розгромити українські війська та оточити Куп'янськ

Ситуація на лимано-куп'янському напрямку останніми днями суттєво загострилась.

Російські війська після втрат відновилися  та розпочали  активні наступальні дії в районі Макіївки та на куп'янському напрямку, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, повідомляє Military Media Center.

"Головна мета ворога - розгром угруповання наших військ, оточення Куп’янська і вихід на рубіж річки Оскіл", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Війська РФ обстріляли Куп'янськ-Вузловий: є поранені

За його словами, щодня війська РФ здійснюють десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки. Окупанти по позиціях ЗСУ ведуть щільний мінометний і артилерійський вогонь.

Начальник пресслужби штурмової бригади "Сталевий кордон"  Іван Шевцов зазначив, що до річки Оскіл окупанти хочуть дійти зараз, поки є сприятливі погодні умови.

"Поки техніка може пройти. До лівого берега річки Оскіл. І саме Куп’янськ і Куп’янськ-Вузловий для них є важливими напрямками через те, що там є залізничний вузол і це для них стратегічні об'єкти", — наголосив Шевцов.

Речниця 14-ї окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого Надія Замрига повідомила, що  російські окупаційні війська нарощують сили, створюють нові армії та формують підрозділи на куп'янському напрямку.