UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти дещо зменшили використання КАБів на лінії фронту — Федоренко

Командир батальйону ударних БпАК повідомив, що зменшення інтенсивності застосування росіянами авіабомб є тимчасовим явищем.

 Інтенсивність застосування керованих авіаційних бомб  залежить від можливості російських окупаційних військ бути присутнім у повітрі, розповів у коментарі "Еспресо"  командир батальйону ударних БпАК "АХІЛЛЕС" 92-ої окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

"На поточний момент можна сказати, що не дуже суттєво, але знизилося використання загарбником КАБів як по лінії бойового зіткнення, так і по прифронтових селах та містах", - зазначив він.

Читайте також: Зеленський розповів, скільки росіяни випустили ракет та КАБів за тиждень по Україні

Федоренко повідомив, що зменшення інтенсивності використання військами РФ цих авіабомб є тимчасовим явищем. Військовий наголосив, що російська армія зміщує акценти у застосуванні авіації.

"Для того, щоб унеможливити роботу ворожої високоінтенсивної авіації, ми маємо отримати дозвіл на використання високоточної зброї", - додав він.

Командир окремого взводу безпілотних авіаційних комплексів 92-ї бригади на псевдо "Дід" заявив, що після початку боїв у Курській області РФ росіяни на півночі Харківської області почали менше застосовувати артилерію.