UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіцер ЗСУ пояснив, яку мету нині мають росіяни щодо Авдіївки: карта

Військовий зазначив, що окупанти практично не використовують техніку під час атак.

Українські військові утримують позиції на авдіївському напрямку, розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький у коментарі "Еспресо".

"Цілі в них залишаються ті самі — перерізати дороги, оточити Авдіївку... Наші підрозділи всі на місцях, позиції — наші, хай там як тяжко не було, включаючи погодні умови, всі підрозділи виконують свої бойові задачі", - наголосив Цехоцький.

Читайте також: ЗСУ знищили Т-90 — найсучасніший російський танк. Ймовірно, в районі Авдіївки

За його словмаи, війська РФ продовжують спроби атакувати позиції українських захисників, але військову техніку практично не використовують.

"Якщо ми її бачимо на дальніх підступах, техніка, яка там намагається стріляти із закритих позицій, ті ж самі танки, то ми їх теж там підбиваємо, і цими днями теж було таке, що ми там не знищили, але підбивали їхні танки Т-72. Також активно полюємо за центрами управління безпілотниками, розуміючи, що нам не треба чекати поки вони до нас прилетять", - додав військовий.

 Голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко зазначив, що Авдіївка давно перейшла з військової доцільності для російської армії у політичну площину.