UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіцер бригади "Рубіж" розповів, хто воює проти ЗСУ на лиманському напрямку

На цьому напрямку росіяни мало застосовують техніку. 

Російські війська продовжують штурмувати позиції Збройних Сил України та активно застосовувати дрони та артилерію на лиманському напрямку, розповів офіцер секції планування бригади "Рубіж"Дмитро Кожубенко в ефірі телемарафону.

"Ротації на нашому напрямку вони проводять не часто. Вони лише поповнюють бойові втрати, підвозять нове штурмове "м'ясо". Мобілізовані у них рахуються штурмовики, як одноразові. Вони повинні піти в одну сторону і не розраховують на те, що повернуться", — наголосив він.

За його словами, армія РФ в основному кидає на штурми мобілізованих, однак також українські військові фіксують і добре підготовлених  військовослужбовців армії РФ.

Росіяни під час штурмів мало використовують техніку, здебільшого радянських зразків. Війська РФ здійснюють атаки малими групами по шість-вісім осіб.

"На нашому напрямку вони застосовують старе озброєння. Це БМП-1, БМП-2, БТР-80, БТР-70. Ну і танки Т-74БВ або Т-62", - додав він. 

У Третій ОШБр зазначили, що російські окупаційні війська прагнуть досягти двох цілей на луганському напрямку. Однією з них є вихід на адміністративні кордони Луганської області.