UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одразу було зрозуміло про ризики: у воєнній розвідці пояснили, чому відкинули план Червінського

Про шкоду від реалізації цих задумів у публічній площині навіть зараз не все говориться, додав Юсов. 

Представник ГУР МО Андрій Юсов відзначив, що розвідка одразу ж відкинула план колишнього в.о. командира однієї з частин ССО Романа Червінського. Під час інтерв'ю "РБК Україна" він зауважив, що таку ідею визнали нереалістичною. 

"Але на етапі ідеї до ГУРу зверталися з нею, ця ідея була відкинута відразу як нереалістична до виконання і яка несе потенційно надзвичайно великі ризики, що зрештою, на жаль, і відбулося, - зауважив Юсов. - Про шкоду від реалізації цих задумів у публічній площині навіть не все зараз говориться і не все зараз можна говорити. Тобто насправді шкоди завдано значно більше. Ризики відразу були великими і реалізація відразу виглядала нереалістичною з багатьох причин".

Юсов зауважив, що ГУР МО не має ніякого відношення до цієї операції - "це є ключовим елементом". 

Читайте також: Росія атакувала Бахмут фосфорними боєприпасами: нові кадри від ССО

Нагадаємо, 24 квітня СБУ затримала колишнього в.о. командира однієї з частин ССО Романа Червінського як підозрюваного у справі про ракетний удар Росією аеродрому "Канатове" у Кіровоградській області. Підозру в перевищенні військових повноважень йому оголосили кількома днями раніше, 21 квітня. Згодом Шевченківський райсуд обрав Червінському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців без права внесення застави. 

У матеріалах справи сказано, що Червінський з іншими особами вирішили провести т.зв. "спецоперацію" – заволодіти російським військовим літаком. Пілот країни-агресора нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Та замість співпраці окупанти обстріляли влітку 2022-го аеродром "Канатове" на Кіровоградщині. Це призвело до втрат у лавах Сил оборони.