UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одобеску підтвердила, що подарований Румунією ЗРК Patriot уже прибув в Україну

Глава МЗС Румунії заявила, що нашій країні потрібна подальша підтримка партнерів для забезпечення енергетичної безпеки взимку.

Глава Міністерства закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску зазначила, що подарований її країною зенітно-ракетний комплекс Patriot вже в Україні.

"Я підтвердила прихильність Румунії безпеці України... Потрібна подальша підтримка для забезпечення української енергетичної безпеки цієї зими. Румунія виконує свою частину роботи", - зазначила Одобеску в соцмережі Х.

Читайте також: У Повітряних Силах прокоментували інформацію РФ та Безуглої про знищення Patriot

Міністерка закордонних справ привітала новий режим санкцій Європейського Союзу щодо дестабілізаційних дій РФ за кордоном.

Влада Румунії ще в червні цього року заявляла про намір передати Україні одну з двох діючих систем Patriot за умови, що союзники замінять її подібною системою протиповітряної оборони. Наприкінці липня президент України Володимир Зеленський повідомив, що нові системи ППО надійдуть у нашу країну  у серпні, вересні та жовтні. За його словами, для того, щоб повністю закрити Україну, потрібно 25 ЗРК Patriot по шість-вісім батарей в кожній.