UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одна із застосованих вночі балістичних ракет із КНДР неконтрольовано впала під Броварами – ЗМІ

Це не вперше РФ застосовує північнокорейські KN-23.

Одна із балістичних ракет, якими Росія в ніч на 6 серпня обстрілювала Київ, не долетіла до цілі та неконтрольовано впала на околицях Броварів, пише Defense Express.

Видання зазначає, що цієї ночі російські війська знову використали північнокорейські балістичні ракети KN-23. Момент падіння однієї із них потрапив на відео, яке згодом опублікували в інтернеті.

«Те що впала саме KN-23 стало відомо завдяки знайденим решткам», - пише видання із посиланням на власні джерела.

Залишки ракети знайшли у лісі поряд із трасою. Аналітики припускають, що самі Бровари малоймовірно були ціллю російської атаки, а на відео видно як вона неконтрольвано падає.

«Такі ситуації є для ракет з КНДР більш ніж звичними й приблизно половина з них просто розвалюються у повітрі, а ті які долітають мають більш ніж значне відхилення», - пише видання.

Читайте також: КНДР могла передати Росії ракети, виготовлені ще в 70-х роках – південнокорейська розвідка

Напередодні стало відомо, що Росія використала північнокорейські ракети під час атаки по Києву 31 липня. Тоді ракету запустили в напрямку Білої Церкви, але вона впала на території Київської області в полі неподалік міста.

Близько опівночі російські окупанти атакували Київ та передмістя чотирма балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23  із Воронезької області. Загалом окупанти запустили під час атаки шість балістичних ракет. Чотири із них вдалось знищити.

Відомо, що у Київській області уламки збитих ракет пошкодили цивільну інфраструктуру. Так, уламки ракет впали на багатоквартирний будинок, дві автозаправні станції та офісну будівлю.