UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одеська бригада збила один з найдорожчих російських дронів – Євлаш

Такі цілі українська ППО збиває нечасто.

Одеська зенітно-ракетна бригада у понеділок, 1 квітня, збила над акваторією Чорного моря російський дрон "Форпост". Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

“Повітряні Сили сьогодні відпрацювали досить гарну ціль, такі цілі у нас бувають нечасто, проте нам все-таки вдалося збити один із найдорожчих безпілотних літальних апаратів ударного типу „Форпост“”, – розповів Євлаш.

Речник Повітряних сил додав, що цей дрон досить великий і нагадує Байрактар. 

Читайте також: Євлаш розповів, як зменшити кількість російських ударів КАБами

"Форпост" – один з найдорожчих російських безпілотників. Його вартість оцінюється в 7 млн доларів. Головне завдання – збір розвідданих, пошуково-спостережливі польоти та пошукові операції. БПЛА також може нести на собі контейнер з ракетою ПТРК.

Дальність застосування – 250 км при роботі спрямованої антени, або 150 км при роботі всеспрямованої антени. Максимальна тривалість польоту – до 18 годин, а вага, яку може нести – до 100 кг. 

Раніше Євлаш розповів, війська РФ взяли перерву у масованих атаках України дронами-камікадзе, щоб накопичити засоби ураження, оскільки вони не спроможні постійно здійснювати такі атаки. Він наголосив, що ворог після останніх своїх атак аналізує зокрема інформацію про застосування попередніх засобів вогневого ураження.