UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обвалу фронту немає – Тимочко

Ворог має перевагу на тактичному рівні, проте зазнає значних втрат.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко прокоментував ситуацію на покровському напрямку, де активно тисне російська армія.

За його словами, ворог просувається по кілька сотень метрів, проте до Покровська їм ще далеко.

"Той максимум сил і засобів, який вони задіяли, й дає їм можливість на тактичному рівні мати певну ініціативу, але ані проривів оборони ЗСУ немає, ані хаосу", - зауважив він в ефірі "Українського радіо".

Тимочко підтвердив труднощі в обороні позицій, оскільки ворог застосовує артилерію та авіацію, та численні втрати, проте ситуація контрольована і не призведе до падіння чи обвалу лінії фронту.

Читайте також: Поблизу Покровська за добу відбулось понад 50 штурмів ворога

Також росіяни намагаються тиснути на лінії - Часів Яр - Торецьк, щоб вийти на Слов'янськ та Краматорськ. Однак успіхів на північному напрямку не мають.

"Варто розуміти, що ворог не має таких успіхів, все, що він міг задіяти з резервів, військ в Україні, вже задіяв. А їхні тактичні просування, якщо вони і є, я би не назвав успіхами, бо втрати в рази більші, ніж здобутки", - додав Тимочко.

Він прогнозує, що армія РФ вийшла на пік своїх можливостей, оскільки вже цьогоріч Путін виділив 130 млрд фінансування на війну, це третина бюджету, але наступного року навряд чи вдасться зібрати так суму.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 1 вересня зазначив, що ситуація на покровському напрямку складна, тут ворог зосередив основний удар. Незважаючи на перевагу у живій силі та техніці, ЗСУ завдає ворогу значних втрат.