UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстрілюють Сумщину та Харківщину «Іскандерами»: список імен та фото російських військових

Особи російських вбивць ідентифікувало ГУР МОУ.

Комплекс «Іскандер»

Комплекс «Іскандер»

Головне управління розвідки Міноборони України встановило особи 30 росіян із командного складу 112-ї ракетної бригади (в/ч 03333) 1 танкової армії Московського військового округу ЗС РФ. Вони причетні до ударів «Іскандерами» по цивільній інфраструктурі Сумської та Харківської областей, зазначили в ГУР.

Постійне місце дислокації бригади у місті Шуя Іванівської області. До складу 112-ї бригади входять один ракетно-технічний дивізіон та три ракетні дивізіони. І вони мають дев’ять батарей з 12 пусковими установками комплексу «Іскандер».

В ГУР нагадали, що за допомогою оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер» росіяни можуть стріляти по Україні балістичними та крилатими ракетами з дальністю понад 500 км. Саме такими ракетами окупанти б’ють по Сумській та Харківській областях. Зокрема, напередодні росіяни вдарили ракетою «Іскандер-М» по Харкову.

«Нагадуємо, що за кожен здійснений проти України воєнний злочин буде справедлива відплата», – зазначили в ГУР.

Читайте також: Удар по Харкову був ракетами С-300: є загиблий

Нагадаємо, 24 липня  атакували об'єкт інфраструктури, офіс фонду FSD – швейцарської благодійної організації, яка займається гуманітарним розмінуванням, та район житлового сектора в Харкові. Зокрема, по Холодногірському району Харкова росіяни вдарили «Іскандером». Там горіла трава, пошкоджено будівлю підприємства. Постраждали дев'ятеро людей. Також унаслідок ударів окупантів по місту одна людина загинула.