UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстріли Харкова та області за добу: є загиблі мирні жителі та десятки постраждалих 

Ворог не припиняє тероризувати область.

Війська РФ продовжували обстрілювати Харківщину. Голова ОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію станом на ранок 24 травня.

Читайте також: У Харкові через удари РФ пошкоджено друкарню видавництва Vivat

Зокрема, ворог бив по Харкову ввечері, 23 травня. Внаслідок обстрілу пошкоджено дах і фасад будівлі підприємства, також вибито вікна. Постраждала жінка.

Внаслідок вчорашніх ранкових обстрілів міста пошкоджене підприємство. Після ворожого удару С-300 горів цех друкарського підприємства. Загинуло семеро людей та ще 21 людина постраждала.

Крім того, росіяни обстріляли Курилівку — горіла господарча споруда.

Внаслідок удару по селу Рідкодуб загинув чоловік. 

По Рясному ворог запустив БПЛА — травмовано 11-річного юнака.

У Дергачах російські обстріли пошкодили 11 будинків, восьмеро людей постраждали.

У селищі Приколотне після авіаційного удару КАБ поранена жінка.

Також окупанти обстрілювали Люботин: пошкоджено вікна в будинках, цивільні транспортні засоби. Постраждали десятеро людей.

У селищі Золочів пошкоджено 25 будинків. 

У Кіндрашівці внаслідок обстрілу військ РФ  горіла господарча споруда та гараж. Двоє людей дістали травми та одна людина загинула.

За словами голови ОВА, на харківському напрямку з початку доби відбулося чотири бойових зіткнення. Росіяни активно застосовували авіацію для ударів. У відповідь українські захисники провели контрзаходи, завдавши загарбникам втрат. На купʼянському напрямку кількість бойових зіткнень за добу сягнула двадцяти.

Щодо евакуації, то загалом евакуювали 11 018 людей із Чугуївського, Харківського та Богодухівського районів області.

Читайте також: Жахливий обстріл Харкова має нагадати усім у світі, що Україна все ще терміново потребує систем Patriot – Кулеба

Раніше повідомлялося, що під час російської атаки на Харків постраждала залізнична інфраструктура області та міста. Також було поранено залізничників.

Війська РФ агресивно обстрілюють Харківщину. За словами українського президента Володимира Зеленського, російські загарбники користуються тим, що Україна досі позбавлена достатнього захисту з повітря та не має можливості знищувати усі пускові установки ворога в прикордонній зоні.