UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстріли Харкова й області за добу: є загиблі та багато постраждалих, пошкоджено будинки, сталися пожежі

Серед постраждалих — дитина.

Минулої доби, 7 вересня, під ударами військ РФ вкотре опинилися Харків та область, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Читайте також: На Харківщині восьмеро постраждалих унаслідок обстрілів, ще одна людина підірвалася на невідомому вибуховому предметі

В Індустріальному районі Харкова зафіксовано влучання в господарчу будівлю, також внаслідок обстрілу горіла трава на площі 200 м кв.

У Салтівському районі — влучання на територію цивільного підприємства, сталася пожежа у приміщеннях з обладнанням, пошкоджено вісім автомобілів.

Крім того, ворог обстріляв Новоосинове: горіли дві господарчі споруди, елементи зруйнованих будинків і трава на площі 1,5 га. Дістала поранення 18-річна дівчина, постраждала від госпіталізації відмовилась.

У селі Вище Солоне горіли приватні будинки. Також унаслідок обстрілів постраждала жінка, вона відмовилась від госпіталізації.

У Старовірівці внаслідок обстрілу горіло сім приватних будинків, сім автомобілів і трава. З-під завалів зруйнованого будинку дістали тіло 81-річної жінки. Постраждали п'ятеро людей, серед них — дитина. Усі відмовилися від госпіталізації. Пошкоджено ще десять будинків.  

У селі Мала Данилівка горів двоповерховий приватний будинок через російські удари. Постраждали двоє чоловіків та троє жінок — теж відмовилися від госпіталізації. Пошкоджено 13 будинків і три автомобілі.  

У Ківшарівці російські обстріли пошкодили будівлю ліцею та школу. Крім того, пошкоджено автомобіль екстреної допомоги. Загинула 73-річна жінка.

Також у низці інших населених пунктів внаслідок ворожих обстрілів горіли трава, лісова підстилка, пошкоджено будинки й господарчі споруди.

Голова ОВА розповів, що на харківському напрямку росіяни продовжували активні дії: відбулося три бойових зіткнення. Бої тривали в районі Вовчанська.

На куп’янському напрямку ворог 18 разів атакував позиції українських підрозділів. Основні зусилля військ РФ були зосереджені в районах Синьківки, Лозової, Стельмахівки, Петропавлівки, Глушківки й Андріївки.

Читайте також: Росія завдала ударів по Харкову та Малій Данилівці: є постраждалі

Раніше повідомлялося, що в Люботині на Харківщині через удари загарбників були пошкоджені приватні будинки й автомобілі. Постраждали шестеро людей.