UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстріл центру Херсона: є загиблий і поранені, влада показала руйнування

Одна людина загинула, ще три отримали поранення.

Від російського обстрілу центральної частини Херсона є загиблий та троє поранених, поруйновано житлові будинки. Про наслідки розповів у Telegram очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Центральна частина Херсона після нещодавніх обстрілів. Ворожим вогнем пошкоджено оселі херсонців та припарковані поруч автівки. За уточненою інформацією, постраждали троє людей. Від отриманих травм загинув чоловік. Ще двоє жінок – поранені, одна з них знаходиться у лікарні у середньому стані тяжкості", - написав голова ОВА.

Читайте також: Зеленський нагородив захисників Херсона, загиблих у Бузковому парку

Пізніше Херсонська обласна військова адміністрація додала, що внаслідок російських обстрілів Херсона постраждала ще одна жінка: "Близько 17:30 ворог вкотре вдарив по житловому кварталу міста. Поранення отримала 38-річна жінка. Її каретою «швидкої» доставили до лікарні. В потерпілої діагностували поранення руки та ноги", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у ніч на 11 листопада війська РФ обстріляли село Чорнобаївка з реактивних систем залпового вогню "Град" - постраждав 72-річний чоловік. Його з множинними вогнепальними осколковими пораненнями та переломами госпіталізували.

Рівно рік тому - 11 листопада 2022 року підрозділи Збройних Сил України увійшли до Херсона, було також звільнено від окупантів правобережну частину області. Частина лівобережжя Херсонської області досі перебуває під російською окупацією. Війська РФ регулярно завдають ударів по Херсону та населених пунктах правобережжя.