UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстріл Одещини: У Повітряних силах розповіли про особливості атаки

Юрій Ігнат також назвав напрямки, звідки росіяни запускали дрони.

Вночі, 3 серпня, росіяни 3,5 години обстрілювали Одеську область дронами-камікадзе іранського виробництва. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про особливості нічної атаки на південь України.

«Приблизно по два шахеди такими розосередженими групами вони атакували південні райони Одеської області, напрямки Ізмаїл-Рені. Зрозуміло, які цілі переслідує ворог, атакуючи ці прикордонні, зокрема, регіони», – зазначив Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, російські окупанти запускали дрони з двох напрямків – з мису Чауда в окупованому Криму та з Приморсько-Ахтарська в Краснодарському краї РФ.

Читайте також: Росіяни атакували "Калібрами" Одеську, Миколаївську та Херсонську області

3 вересня о 1:05 в Одеській області оголосили повітряну тривогу через загрозу застосування ворогом ударних БпЛА. О 4.17 тут повідомили, що у Рені знову пролунав потужний вибух.

Згодом глава ОВА повідомив, що 22 ударних дрони знищили наші сили ППО. Але є і влучання у припортову інфраструктуру. Постраждали два цивільних співробітники порту. Вони госпіталізовані. ДСНС вже завершили ліквідацію наслідків обстрілу.