UA / RU
Підтримати ZN.ua

NYT дізналося, коли Україна отримає обіцяний Patriot від НІмеччини

Також нова група українських військових почне навчання для роботи з Patriot.

Україна отримає від Німеччини обіцяний додатковий зенітно-ракетний комплекс Patriot для відбиття російських атак не раніше кінця червня.

Його поставка може збігтися з надходженням іншої допомоги від союзників, зокрема літаків F-16, пише The New York Times.

Читайте також: Patriot може виготовлятися в Україні майже повністю: посол України в США

Окрім того, цього понеділка близько 70 українських військових мають почати шеститижневий курс навчання по роботі із ЗРК Patriot на військово-повітряній базі на сході Німеччини. Як уточнив німецький полковник ВПС Ян-Генрік Сухордт, воїни ЗСУ проходимуть прискорений курс, оскільки зазвичай підготовка триває від 6 до 9 місяців.

За інформацією видання, по завершенню навчання німецьким військовим треба близько 2 днів, аби перемістити величезні пускові установки, радари та інші частини обладнання у Польщу для передачі українським посадовцям, аби ті перевезли усе через кордон.

Читайте також: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги – Skynex, ракети для ППО та боєприпаси для Gepard

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц 13 квітня оголосив, що на додаток до вже поставлених і запланованих систем протиповітряної оборони Україні "негайно передадуть додатковий Patriot".

А 29 квітня президент Володимир Зеленський під час спільної з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що Україна отримуватиме додаткові ракети для Patriot без пауз.

Читайте також: Столтенберг заявив, що надання Україні батарей Patriot є пріоритетом для НАТО

Раніше глава держави говорив, що для того, аби повністю закрити Україну від ракетних ударів Росії, потрібно 25 систем Patriot по 6-8 батарей в кожній.