UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий прем'єр Британії підтвердив дозвіл бити британськими ракетами по території Росії

Україна може використовувати ракети Storm Shadow.

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер дав зрозуміти, що Україна може використовувати ракети Storm Shadow для ураження військових цілей на території Росії. Ці заяви підтверджують його прихильність до політики попереднього уряду Ріші Сунака, який також дозволив Україні самостійно вирішувати, як використовувати ці ракети, повідомляє Bloomberg.

Як відомо, Storm Shadow - це крилаті ракети з точним наведенням і дальністю ураження понад 250 кілометрів. Стармер наголосив, що ці ракети повинні використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права і для оборонних цілей, але остаточне рішення про їх використання залишається за Україною. Його заяви перегукуються зі словами попереднього уряду, який теж підтримував право України на самостійне визначення способу використання переданого озброєння.

Читайте також: Новий прем'єр Британії Стармер пообіцяв збільшити витрати на оборону — The Times

Крім того, Стармер також прокоментував удар Росії по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, назвавши його "абсолютно шокуючим, жахливим нападом".

Він зазначив, що цей інцидент став важливим, хоч і трагічним тлом для саміту НАТО. Також Стармер наголосив на рішучості союзників підтримувати Україну та протистояти російській агресії.

Раніше Кір Стармер запевнив, що боротьба України проти РФ має значення для всіх. Новий прем’єр-міністр Великої Британії повідомив, що його країна залишається непохитною у підтримці України. Він зазначив, що чекає скорої зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським. Також він підтвердив свої наміри у продовженні підтримки України під час телефонної розмови з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.