UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий пакет військової допомоги від США: що до нього увійде

В понеділок Сполучені Штати можуть оголосити про новий транш допомоги.

У понеділок США оголосять про  новий пакет військової допомоги Україні на $2,6 мільярда, повідомляє Reuters із посиланням на джерела в Білому домі.

Пакет, за даними видання, включатиме радари повітряного спостереження, протитанкові ракети та бензовози. Очікується також, що до нього увійдуть різні типів боєприпасів, зокрема танкових. До переліку можуть увійти і високоточні авіаційні боєприпаси, мостове обладнання, яке Україна використовуватиме для штурму російських позицій, евакуаційні машини для допомоги виведеній з ладу важкій техніці, а також додаткові снаряди для ППО NASAMS, які США та союзники надали Києву.

Пакет допомоги складатиметься з двох частин: перша, на $2,1 мільярда, буде профінансована з Ініціативи сприяння безпеці України, в межах якої зброя замовляється у виробників, а не береться із запасів американських збройних сил.

Решта $500 мільйонів — допомога в межах президентської Ініціативи зі скорочення озброєнь, яка дозволяє лідеру США в надзвичайних ситуаціях передавати зброю із американських запасів. 

Читайте також: Агентство США з міжнародного розвитку не виявило серйозних порушень, пов’язаних з допомогою Україні

Тиждень тому шведський парламент погодився з пропозицією уряду щодо надання Україні додаткової безоплатної оборонної підтримки на майже $600 мільйонів.

Також бюджетний комітет Бундестагу в Німеччині схвалив надання ще €12 млрд на військову допомогу Україні.

3 березня Сполучені Штати Америки офіційно підтвердили передачу Україні нового пакету оборонної підтримки на $400 мільйонів.