UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий наступ на Київ ніхто не виключає, але столиця захищена – перший заступник міністра оборони

Олександр Павлюк розповів, яка ситуація з силами і засобами противника.

Повторний наступ росіян на Київ ніхто не виключає, однак оборона столиці багатоешелонована і дуже потужна. У цьому запевнив перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

«Ми не виключаємо жодної можливості. У хворій голові можливі різні варіанти, але сил і засобів для проведення відповідного наступу на Київ, враховуючи те, що у нас оборона дуже потужна, багатоешелонована, - варіантів для здорового глузду немає жодних», – заявив Павлюк в ефірі телемарафону.

На питання, що буде у разі нової атаки на столицю, заступник міністра оборони зазначив, що «перемелемо ще декілька тисяч, якщо вистачить безумства у їхнього лідера знову таку спробу вчинити».

Читайте також: Росіяни наступають на шести напрямках, проте успіху не мають на жодному – Генштаб

Раніше Павлюк заявляв, що за останній рік у Київській області зробили дуже багато, аби не допустити повторного наступу на столицю зі сторони республіки Білорусь. Він зауважив, що йдеться не лише про нову атаку на місто, а загалом про прорив державного кордону. 

Очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що якби 24 лютого 2022-го росіянам вдалося десантуватися та захопити аеродром у Гостомелі, Київ був би взятий. Що стосується загрози для української столиці станом на сьогодні, то глава розвідки вважає, що наразі варіанту нової агресії на півночі ворог не розглядає.