UA / RU
Підтримати ZN.ua

Норвегія виділила майже 50 млн євро на закупівлю дронів та ППО для України

Дрони скерують на потреби фронту.

Норвегія виділила 570 мільйонів норвезьких крон (48,28 мільйона євро) на придбання для України безпілотників та засобів протиповітряної оборони. Цю пожертву було здійснено у Міжнародний фонд для України, який очолює Велика Британія, повідомила пресслужба уряду Норвегії.

Читайте також: Норвегія допомагає вирішити велику проблему України – The Telegraph

Зазначається, що завдяки цим коштам Україна отримає більше безпілотників для фронту та більше засобів протиповітряної оборони для захисту українського населення й важливої інфраструктури від російських атак.

“Україна має нагальну потребу в більшій кількості військового обладнання для захисту від російської агресії. Разом з іншими країнами Норвегія зробить все можливе, щоб зробити свій внесок”, – заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам.

Нагадаємо, уряд Норвегії дозволив Україні використовувати технології для артилерійських снарядів, розроблених Nammo AS, які будуть вироблятися на українських підприємствах. Це рішення було прийнято після того, як Норвегія вирішила збільшити виробництво передових артилерійських боєприпасів і ракетних двигунів, щоб збільшити постачання в Україну та її союзників по НАТО, а також посилити власні запаси.