UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина виводить з експлуатації гелікоптери, які пообіцяла Україні

Йдеться про борти моделі Sea King.

Військово-морські сили Німеччини завершують експлуатацію багатоцільових гелікоптерів Sea King. Інформацію про це повідомили в пресслужбі ВМС країни.

Командування військово-морських сил зазначило, що 20 березня гелікоптери Sea King виконали свій останній політ та здійснили посадку в Кіль-Хольтенау.

У повідомленні також зазначалось, що вони несуть свою службу з 1970-х років. Гелікоптери застосовувались виключно військово-морськими силами для проведення патрулювання, пошуково-рятувальних операцій та протичовнової боротьби.

Раніше Німеччина пообіцяла передати ці гелікопетри Україні в кількості шести одиниць. Тобто весь наявний справний парк літальних засобів цього типу.

"Sea King – це перевірений і надійний гелікоптер, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перша німецька поставка такого типу", – розповіли у міноборони Німеччини.

Раніше повдідомлялося, що Німеччина включила ці гелікоптери у список військової допомоги Україні, запланованої на 2024-й рік. При цьому точні терміни поставки не були повідомлені.