UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина та Нідерланди передадуть Україні протимінні катки та паливозаправники

Також до списку допомоги увійдуть транспортні засоби неназваного типу.

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив про підсумки зустрічі у форматі "Рамштайн" та розповів про плани постачання озброєнь для України найближчим часом.

Високопосадовець повідомив, що Німеччина та Нідерланди передадуть Україні мінні катки, транспортні засоби невстановленого типу та паливозаправники. Про це йдеться в дописі Пентагону у Twitter.

Також Остін підтвердив поширену раніше у ЗМІ інформацію про те, що танки "Абрамс" прибудуть до Німеччини для тренувань українців упродовж наступних кількох тижнів.

Читайте також: Українські військові скоро почнуть навчання на танках Abrams від США

Крім того, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що у Німеччині зараз навчаються близько 25 тисяч українських військових. Близько 8 тисяч уже закінчили навчання та повернулися до України.

Раніше стало відомо, що Німеччина, США та Нідерланди передали Україні комплекси ППО Patriot. Це сталося за кілька днів до зустрічі у форматі "Рамштайн".

Окрім того, до ЗСУ прибули танки Leopard 2 від низки європейських країн, а також БМП різного типу, бронемашини, САУ та польова артилерія.