UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина планує виділяти щорічно 5 млрд євро на військову підтримку України

Проте плани уряду ще має затвердити німецький парламент

Уряд Німеччини планує до 2027 року щорічно надавати Україні військову допомогу на суму 5 мільярдів євро на рік. Про це повідомив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер під час перебування у Києві 14 серпня, на спільному брифінгу із міністром фінансів України Сергієм Марченко. 

«Зараз ми розмовляємо з Україною не як країна-донор, а як країна-партнер», – сказав Лінднер, уточнивши, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, допомога Німеччини склала 22 мільярди євро, передає Forbes. 

Лінднер уточнив, що рішення про щорічну військову допомогу ще має затвердити парламент Німеччини.

Читайте також: Ракети Taurus для України. Шольц відкинув звинувачення в нерішучості

Також між міністерствами фінансів Німеччини та України був підписаний меморандум про допомогу й консультації німецьких спеціалістів щодо управління холдингами, наглядової діяльності, приватизації державних компаній та митних процесів.

Читайте також: У Німеччині заарештували працівника оборонного агентства – підозрюють у шпигунстві на Росію

Нагадаємо, що у липні канцлер Німеччини Олаф Шольц вже заявляв про програму військової підтримки України до 2027 року, але не уточнював деталей – лише суму у 19 мільярдів євро. Нещодавно Німеччина оголосила про чергову партію військової допомоги Україні, що включала дві пускові установки Patriot.