UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина планує подвоїти військову допомогу Україні — ЗМІ

Вона сягне восьми мільярдів євро на рік.

У 2024 році Німеччина подвоїть військову допомогу Україні. Тепер загальна сума коштів становитиме вісім мільярдів євро. Про це повідомляє Bild.

За інформацією видання, цього тижня було схвалено рішення про подвоєння військової допомоги Україні, а вже наступного - Бюджетний комітет офіційно ухвалить рішення про додаткові 4 млрд євро, що означатиме більше зброї і боєприпасів для ЗСУ у війні проти Росії.

Спочатку міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер передбачив лише 4 млрд євро на військову допомогу у федеральному бюджеті на 2024 рік, але майже всі гроші пішли на вже обіцяні проєкти, тож у міністерства оборони залишилося 120 млн євро на нову підтримку.

Читайте також: Німеччина вперше передала Україні касетні ракети для MLRS, а також ЗРК IRIS-T та вантажівки

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив про необхідність додаткових 5 млрд євро в ході бюджетних переговорів.

Натомість було погоджено суму 4 мільярди євро на 2024 рік. Крім того, є ще 2 млрд євро, які Міноборони може витратити на так звані дозволи на зобов’язання для довгострокових оборонних контрактів.

За підрахунками міністерства, Німеччина досягне 2,1% у 2024 році у кількості витрачення свого валового внутрішнього продукту на оборону.

Раніше повідомлялося, що в запланованому бюджеті Німеччини на 2024 рік не вистачає понад п'ять мільярдів євро на допомогу для Україні.