UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина підтримає Польщу у разі нападу зі сторони Білорусі

Два союзника по НАТО готові до нападу, заявили у Берліні

Німеччина пообіцяла підтримати Польщу, свого союзника по НАТО, у разі потенційного нападу з боку бойовиків «Вагнера» із сусідньої Білорусі. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус – після того, як президент Росії Владімір Путін почав погрожувати Польщі, яка накопичує сили на кордоні. 

«Ми всі разом, завжди в найтіснішій координації, не тільки коли ми фізично зустрічаємося на рівні міністрів оборони, а й в інших випадках. Там, де наші польські друзі потребують підтримки, якщо станеться найгірше, вони її отримають», – сказав Пісторіус 21 липня, відповідаючи на питання щодо загрозу з боку переміщених до Білорусі російських найманців з угруповання «Вагнер», повідомляє CNN. 

Також Пісторіус додав, що він може «впевнено сказати», що два союзники по НАТО «готові», якщо напад відбудеться.

Читайте також: ПВК «Вагнера» найближчими днями розпустить усіх завербованих в’язнів на волю – британська розвідка

Після того, як міністерство оборони Білорусі заявило 20 липня, що білоруські війська проведуть спільні військові навчання з бойовиками «Вагнера» поблизу польського кордону, у Польщі заявили, що передислокують свої військові формування із заходу на схід країни.

Нагадаємо, що 21 липня президент Росії Путін виступив на Раді Безпеки РФ із низкою необґрунтованих звинувачень, звинувативши Польщу в тому, що вона виношує плани нападу на Білорусь.

Читайте також: У Пентагоні заявили, що «Вагнер» «реінтегрується до російської армії»

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак закликав партнерів по НАТО збільшити на території його країни військову присутність Альянсу. «Американська присутність – найкращий спосіб стримування агресора», заявив Блащак.  

Чого чекати від російських найманців у Білорусі читайте у статті Володимира Кравченка «Вагнер» вже у Білорусі: хто у більшій небезпеці?» на ZN.UA.