UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди нададуть Україні передові дрони для розвідки: що про них відомо

Їхня швидкість складає 60 кілометрів/годину.

Нідерланди нададуть Україні сучасні безпілотники DeltaQuad для розвідки, спостереження та рекогностування на суму 42,6 мільйона євро.

Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів.

Читайте також: Україна отримає від Нідерландів радари для виявлення мінідронів

Ця закупівля стала першим практичним кроком у реалізації Плану дій щодо БПЛА, про який розповів очільник відомства Рубен Брекельманс під час свого візиту в Україну у жовтні.

"Неозброєні безпілотники типу ISR здатні літати на великі відстані і використовуються для отримання інформації в реальному часі, збору розвідувальних даних та спостереження за полем бою", – зазначили у міноборони.

DeltaQuad

Читайте також: Нідерланди надають понад 200 млн євро для інфраструктури України

У відомстві також нагадали, що на впровадження плану щодо дронів виділили 400 мільйонів євро, більше половини з яких надійдуть для промисловості Нідерландів.

"Ця закупівля у DeltaQuad – важливий та конкретний крок у межах нашого плану. Україні гостро необхідні сучасні безпілотники, які можна доставити у найкоротші терміни. Приємно, що ми можемо зробити свій внесок у цьому процесі", – прокоментував міністр оборони Рубен Брекельманс.

Із міркувань безпеки Міністерство оборони Нідерландів не розголошує точну кількість, типи дронів та графік поставок.

DeltaQuad

Характеристики безпілотників DeltaQuad

За інформацією виробника, цей тип БПЛА здатен знаходитися у небі 4,5 години, а з допомогою додаткового акумулятора ще довше, водночас максимальна дальність польоту складає до 270 кілометрів, Він виготовляється з високоякісного карбону, кевлару та скловолокна. Це забезпечує міцність і легкість планера.

Дрон автоматично висуває і втягує шасі. Це дозволяє встановлювати різноманітний набір корисних вантажів як всередині, так і під платформою, одночасно спрощуючи зліт і посадку.

Читайте також: Умєров обговорив із міністром оборони Нідерландів постачання озброєння для F-16

Нагадаємо, Нідерланди виділяють 271 мільйон євро на артилерійські снаряди великого калібру для України.