UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нічний удар біля Маріуполя: Сирський опублікував відео ураження російського комплексу ППО С-300

ЗСУ вдарили ракетами ATACMS.

У ніч на 16 липня неподалік тимчасово окупованого Маріуполя пролунали вибухи. Сьогодні Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив про ураження у Донецькій області російського комплексу протиповітряної оборони С-300. Також було опубліковано відео, на якому зафіксовано момент удару.

“Висловлюю подяку воїнам за успішне виконання бойового завдання. Сьогодні опівночі, підрозділи ракетних військ ЗСУ, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони, завдали удару по ворожому комплексу С-300 на території тимчасово окупованої Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

За словами Сирського, розвідка підтвердила ураження радіолокаційної станції та пускових установок армії РФ. Наразі уточнюється детальніша інформація.

Сирський нагадав, що ракетні війська у співпраці з іншими підрозділами Сил оборони уже знищили понад російських 20 пускових установок ППО та близько 15 радіолокаційних станцій.

Читайте також: У Міноборони РФ заявили про десятки збитих дронів, але промовчали про «прильоти»

Як уточнив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, удар був завданий біля села Мангуш поблизу Маріуполя.

“Тепер вже офіційно. Було уражено позицію С-300 біля Мангушу Маріупольського району. Ураження нанесено касетною боєголовкою ATACMS”, поінформував Андрющенко.

Нагадаємо, незадовго до опівночі у Маріуполі пролунали вибухи. Пабліки повідомили про декілька "прильотів" – між кварталом "Нєвський" та Агробазою в напрямку Мангушу. Проросійські канали традиційно повідомляли про те, що ППО збила усі цілі. Натомість очевидці у соцмережах опублікували фото великої пожежі зі сторони Мелекіного, який розпочався під час обстрілу.