UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нічна атака на нафтобази в Краснодарському краї: опубліковано супутникові знімки наслідків

Пошкоджено щонайменше три резервуари.

У Краснодарському краї в ніч із 5 на 6 липня, було зафіксовано влучання ударних безпілотників у Єйському, Ленінградському і Павловському районах. Журналісти “Радіо свобода” опублікували супутниковий знімок наслідків атаки по Уманській нафтобазі в у станиці Ленінградській.

Читайте також: Поблизу заводу у Курську сталася масштабна пожежа

Зокрема знімок супутника Planet Labs, зроблений 6 липня, підтверджує пожежу на нафтобазі компанії “Роснефть-Кубаньнефтепродукт”. 

На цій фотографії видно, що внаслідок атаки пошкоджено щонайменше три резервуари з паливом.

В оперативному штабі Краснодарського краю Росії заявили про атаку дронів у ніч на 6 липня. У Єйську російська протиповітряна оборона нібито збила безпілотники, проте від падіння їхніх уламків пошкоджень зазнала вишка. У станиці Павлівській уламки спричинили пожежу резервуарів із паливом, які належать компанії “Лукойл”.

Нагадаємо, у ніч на 5 липня у Приморсько-Ахтарську, звідки росіяни атакують Україну своїми дронами, загорілася електропідстанція. Місцеві жителі поскаржилися, що через атаку безпілотників у них зникли світло та вода.

Також БПЛА долетіли до Ростову-на-Дону. У місті чули стрілянину та вибухи, а росіяни публікували відео з моментами влучань, після яких ставалися пожежі.