UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нічна атака на Київ була схожа на ту, коли росіяни влучили в "Охматдит" — Повітряні сили

Відрізняються вони лише кількістю засобів повітряного ураження — ракет та дронів. 

Під час ранкового ракетного удару основною ціллю російських окупантів був Київ, розповіли у Повітряних силах виданню УП. По столиці терористи спрямували БпЛА та ракети різних типів: і балістичні (або "Іскандер-М", або KN-23), і крилаті Х-101. 

У ЗСУ наголосили, що характер атаки нагадував атаку 8 липня, коли окупанти вдарили по дитячій лікарні "Охматдит". Тоді по українській столиці також випустили озброєння різних типів з різних напрямків. Та цього разу ворожих об'єктів було менше, ППО збила майже усі з них. 

Та навіть збиті ракети, продовжили у ПС, становлять небезпеку. Тож під час бойової роботи ППО усі громадяни повинні знаходитися в укритті. 

"Звісно, жодна ППО у світі не може показувати 100% результат, особливо при атаках балістикою. На жаль, внаслідок ракетного удару цієї ночі також постраждали Суми та Харків – фактично прифронтові міста, — додали у Повітряних силах. — Тому нам необхідно посилюватися, нарощувати засоби протиповітряної оборони, здатні збивати ракети різних типів по всій території України".

Читайте також: "Укрнафта" відкликала благодійну пожертву на відновлення "Охматдиту"

Нагадаємо, під час удару по Києву 2 вересня Сили оборони ліквідували 9/16 балістичних, 13/14 крилатих ракет та 20/23 БпЛА. Окрім того, зафіксовано використання ворогом зенітних керованих ракет С-300/С-400 та ще однієї, тип якої фахівці встановити не змогли. У столиці є пошкодження у Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах. Також під ударом опинилися Суми та Харків.