UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нічна атака дронами: Сили ППО збили більшість із 26 запущених безпілотників

У Повітряних Силах повідомили, звідки ворог запускав БпЛА.

У ніч на 3 травня російські загарбники знову масовано атакували Україну дронами-камікадзе. Наші захисники неба збили 21 безпілотник із 26 запущених, повідомили в Повітряних Силах ЗСУ.

«Всього окупанти застосували до 26 ударних дронів Shahed-136/131. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 21 ударний БпЛА», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що росіяни запускали дрони з північного напрямку та з півдня. Тобто з Брянської області та східного узбережжя Азовського моря.

«Застосовано зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи в зонах відповідальності повітряних командувань «Центр», «Схід» та «Південь», – додали в Повітряних Силах.

Читайте також: Запоріжжя під атакою С-300, у напрямку Дніпра – БПЛА, у низці міст вибухи

Вночі повідомлялося, що у Києві та області лунали вибухи та було чути кулеметні черги. Одразу після цього моніторингові пабліки повідомили, що у Києві знищено усі безпілотники, але вони ще є у небі Київської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Зранку, 3 травня, у Київській міській військовій адміністрації підтвердили, що у повітряному просторі навколо столиці було виявлено і збито усі ворожі цілі. За попередніми даними, обійшлося без жертв та руйнувань.