UA / RU
Підтримати ZN.ua

Невже Росію справді цікавить, яка у нас погода: у Польщі вважають, що перебувають у стані гібридної війни

Про це, на думку Томчика, свідчить ситуація на білоруському кордоні та іноземні метеозонди, які іноді з'являються в країні. 

Заступник міністра національної оборони Польщі Цезарій Томчик вважає, що його країна перебуває в стані гібридної війни, про це повідомляє агентство PAP. Підтвердженням цього, на думку політика, є ситуація на кордоні з Білоруссю та іноземні метеозонди, які з'являються час від часу. 

В контексті останніх він згадав і про Росію, саркастично запитавши, чи справді її так цікавить, яка у Польщі погода. Томчик вважає, що ці об'єкти запускають, аби викликати дискусії та розбіжності в суспільстві та недовіру громадян до власних служб і держави. 

"Те, з чим ми зіткнулися сьогодні в Польщі — це де-факто гібридна війна. І ми можемо прямо сказати, що Польща сьогодні перебуває в стані війни, але в стані гібридної війни", — заявив політик. 

Гібридна війна — різновид ескалації конфліктів, властивий для XXI століття, що поєднує застосування державних та недержавних, традиційних і нетрадиційних стратегій, ресурсів, засобів, методів підривної діяльності, механізмів кібервійни з метою досягнення певних політичних цілей.

Читайте також: Працював в Іраку та Афганістані: у Польщі повідомили про зміну посла в Україні

Нагадаємо, під час вчорашнього удару по Україні повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт, який вилетів з Червонограда Львівської області. Ймовірно, це був БпЛА, який помітили щонайменше три радіолокаційні станції. Об'єкт був під повним контролем і спостереженням польської армії, яка готова була його збити, але не зробила цього через нібито погану погоду. Тепер цей дрон шукають.