UA / RU
Підтримати ZN.ua

Неїжпапа розповів, як змінилася б війна, якби Україна могла бити західною зброєю по території РФ

Дозвіл на необмежене використання західної зброї змінив би хід війни.

Україна виграла б війну швидше, якби мала дозвіл стріляти з британської та іншої західної зброї по цілях у глибині Росії.

Хід всього конфлікту був би зовсім іншим, якби ЗСУ могли використовувати західні боєприпаси без обмежень із самого початку, розповів у інтерв'ю телеканалу Sky News командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа.

Читайте також: Нам не потрібні Taurus для ударів по Москві: Кулеба прокоментував побоювання німців

Велика Британія, США та інші союзники погодилися надати Україні далекобійні ракети, зокрема британські Storm Shadow та американські ATACMS лише минулого року. Військові використовують їх для ураження цілей на окупованих Росією територіях України, але не в глибині РФ, оскільки західні партнери побоюються ескалації війни і втягнення у протистояння.

«Якби Україна мала певні види далекобійного озброєння, котре можна застосовувати вглиб території РФ, то противник поводився б по-іншому, зокрема і на полі бою», − додав військовий.

Читайте також: Велика Британія запропонувала Німеччині рішення щодо ракет Taurus для України

Командувач ВМС зауважив, що ворог, знаючи бойові можливості ЗСУ, відповідно «реагує на наші дії».

«Путін поводиться як дрібний гангстер, який знає, що якщо йому відповідатимуть удар за ударом, то він не почне бійку... Якщо він зрозуміє, що Україна може дати відсіч і змусити його по-справжньому відчути біль, звичайно, він все це припинить», − підсумував Неїжпапа.

Читайте також: Крилата ракета SCALP — на що здатні боєголовки, які Франція передає Україні

Нагадаємо, за інформацією Newsweek, у США є сотні протермінованих ракет ATACMS, які можна було б передати Україні.