UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не тільки покровський: росіяни захопили два села на ще одному напрямку – аналітики (карта)

Росіяни кажуть, що на куп’янському напрямку взяли під свій контроль Синьківку та Стельмахівку.

Вчора, 29 серпня, росіяни просунулися на куп’янському напрямку та захопили Синьківку. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW, посилаючись на російські джерела.

Тут також наводять заяву Міністерство оборони Росії, що російські війська захопили Стельмахівку (на південний схід від Куп’янська).

Читайте також: Авіаудар по Куп'янську: кількість постраждалих зросла до 17

Щодо Синьківки, то геолокаційні кадри, опубліковані 29 серпня, показують, що російські війська щонайменше просунулися в центральній частині села.

Luhansk Battle Map Draft August 29, 2024.png (1.95 MB)

Пов’язаний із Кремлем російський військовий блогер також стверджував, що російські війська просунулися на південний схід від Куп’янська поблизу Піщаного і Табаївка. В ISW кажуть, що не знайшли підтвердження цим заявам.

Читайте також: Армія РФ постійно проводить штурми та намагається знайти слабкі місця в обороні ЗСУ на куп'янському напрямку

Тим часом просування росіян в районі Піщаного засвідчив український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

купянський.jpg (53 KB)

Раніше повідомлялося, що росіяни відбили село Кореневе, яке ЗСУ раніше захопили під час свого вторгнення до Курської області РФ.