UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не можна відкидати можливість розширення зони бойових дій на кордоні з Росією — Демченко

Та наразі прикордонники не фіксують необхідних для цього ресурсів ні у Білорусі, ні біля Харківської та Сумської областей. 

В районах Липців та Вовчанська у Харківській області все ще тривають бої. Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко наголосив, що не варто відкидати можливість розширення зони бойових дій у цьому районі чи у Сумській області, попри те, що наразі у ворога не зафіксовано необхідних для цього сил. 

"Тому ще раз: відкидати можливість розширення зони бойових дій на кордоні з країною-агресоркою не можна", – констатував він під час телемарафону

Наявних російських сил, необхідних для наступу, ДПСУ не фіксує й на території Білорусі. Але цей напрямок залишається загрозливим, в тому числі через те, що звідти на початку повномасштабного вторгнення в Україну заходили окупаційні сили.

"Тому ми цьому напрямку також приділяємо важливу увагу і продовжуємо його укріплювати і по лінії кордону, і в прикордонні безпосередньо", – підсумував він.

Читайте також: ДПСУ: Під час втечі з України загинули понад 35 чоловіків. Більшість з них — у Тисі

Нагадаємо, представник ГУР МО Андрій Юсов зазначив, що Росія зосередила поблизу українського кордону та на тимчасово окупованих територіях понад 500 тисяч військових. Це угруповання включає різні підрозділи, додав він, в тому числі Росгвардію та ФСБ.