UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не Leopard, але на його основі: Канада відправила Україні чергову партію броньованих авто

Мова про ремонтно-евакуаційні машини Bergepanzer 3.

Канада направила до України чергову партію військової допомоги. Цього разу – броньовані ремонтно-евакуаційні машини, скоріш за все, Bergepanzer 3, виготовлені на базі танка Leopard 2. Про це йдеться у повідомленні міністра оборони Канади Аніти Ананд у Twitter.

Вона опублікувала і відео, на якому відбувається завантаження цих самих бронеавто на борт українського вантажного літака Ан-124 "Руслан".

"Більше канадської військової допомоги вже на шляху до України. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - написала Ананд у своєму повідомленні.

Міністр не назвала точну модель бронеавто, та, скоріш за все, це, Bergepanzer 3 німецько-нідерландського виробництва. Ці авто належать до групи машин бойової підтримки і можуть використовуватися для доставки бійців на поле бою, евакуації поранених, розчищення перешкод та інших завдань.

Читайте також: Канада відправить Україні артилерійські боєприпаси й ракети ППО

Раніше повідомлялося, що Канада обговорює можливі постачання Україні сотень дронів власного виробництва. Перед цим канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо заявляв про плани з навчання українських пілотів. І на додачу Канада передасть Україні вісім танків Leopard 2 замість чотирьох.