UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не допускайте паніки в громадах: начальник Сумської ОВА оцінив вірогідність окупації області росіянами

Російських військ, здатних розпочати наступ на Сумщині, біля кордонів області сьогодні немає.

Активно поширювана інформація про можливий наступ росіян на Сумщину – це ніщо інше, як інформаційно-психологічна операція ворога. Про це начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх заявив під час робочої поїздки до Роменського району, повідомляє телеграм-канал ОВА.

Мета ІПСО – «в кожній громаді створити нервову ситуацію, коли люди будуть боятися за своє майбутнє, за життя своїх близьких».

Володимир Артюх каже, що він на системній основі спілкується з командуванням підрозділів Збройних Сил України, які дислокуються на території Сумської області, і може зазначити: угруповань з боку російських військ, які б були спроможні знову розпочати окупацію Сумщини, сьогодні немає: «Там ті війська – вони самі нас бояться».

Очільник ОВА запевняє: та чисельність ЗСУ, яка розташована на території Сумської області, спроможна зупинити ті угрупування росіян, які стоять навпроти регіону.

Читайте також: Росіяни вранці вдарили "Ланцетом" по будинку на Сумщині, загинуло п'ятеро людей

«Паніки не допускайте в своїх громадах в жодному разі», – закликав Володимир Артюх, при цьому зауваживши, що не можна нехтувати заходами безпеки, ігнорувати сигнали повітряної тривоги. 

Раніше повідомлялося, що в Сумській області в межах 5-кілометрової зони від держкордону з 26 лютого запроваджують додаткові обмеження особливого режиму.