UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навчання українських пілотів на F-16 уже тривають – Боррель

Дослівно головний дипломат ЄС зазначив, що навчання "треба продовжувати".

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що виступає за відправку в Україну винищувачів F-16 якнайшвидше, та зазначив, що навчання українських пілотів почалися раніше, пише італійське агнетство Nova Agency.

«Це гарна ідея, що G7 нарешті вирішила підготувати ґрунт для постачання Україні необхідних їй винищувачів», – сказав він, коментуючи створення коаліції із постачання Україні винищувачів F-16.

«Думаю, перше, що потрібно зробити, — це продовжити підготовку пілотів, у надії, що незабаром ми зможемо постачати в Україну цей вид зброї», — додав Боррель.

Читайте також: Де немає ППО – працюватиме F-16: Ігнат пояснив особливості захисту неба з постачанням винищувачів

Нагадаємо, після зустрічі лідера США Джо Байдена з президентом України Володимиром Зеленським у Японії Вашингтон оголосив про надання додаткової допомоги для забезпечення критично важливих потреб Києва у сфері безпеки та оборони. Президент США також офіційно оголосив, що військові США тренуватимуть українських пілотів, аби ті могли працювати на винищувачах F-16. 

У свою чергу президент України Володимир Зеленський заявив, що не може точно сказати, коли і скільки Україна отримає західних винищувачів, однак додав, що наша країна максимально прискорюватиме процес отримання західних літаків.