UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступного року росіяни хочуть у десять разів збільшити виробництво бойового дрона, який вже випробували на мирних жителях Херсонщини: ISW

У РФ хочуть випускати 15 тисяч модульних FPV-дронів «Велес» на місяць.

З січня 2025 року росіяни планують у 10 разів збільшити виробництво модульних FPV-дронів «Велес». Про такі плани російського військово-промислового комплексу у черговому своєму звіті розповів Американський Інститут вивчення війни ISW.

Виробник «Велеса», завод з виготовлення безпілотників «Аеро-ХІТ» розташований у Хабаровську. Наступного року виробництво «Велесів» тут хочуть збільшити із нинішніх 1,5 тис. на місяць до 15 тис. Цей безпілотник може використовуватися як в якості ударного, так і в якості розвідувального дрона. Він має захищений від перешкод канал зв’язку.

Читайте також: Трофеї, розвідка та військові експерти: як росіяни намагаються отримати доступ до сучасних технологій в галузі БпЛА

В ISW нагадують, що щещодавно розслідування DW виявило, що російські оператори безпілотників використовували "Велес" для тестових ударів проти мирного населення міста Берислав на західному березі Херсонської області.

Раніше повідомлялося, що зараз російські війська випробовують антидронову технологію «ковзаючої перешкоди» на запорізькому напрямку.