UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступник водного мотоцикла: дослідник показав фото нового українського дрона, який ЗСУ вже випробували у Криму

Його назва поки що залишається в таємниці. 

Українські військові застосували проти російських окупантів у тимчасово окупованому Криму новий морський дрон, модифікований на основі гідроцикла. Його макет на своєму сайті опублікував осінтер H.I. Sutton, який додав, що наша країна продовжує вражати спостерігачів новими розробками у цій сфері. 

Дослідник припустив, що цей дрон є наступником водного мотоцикла Yamaha Waverunner FX. Минулого місяця один з таких знайшли на пляжі у Стамбулі. 

Цей безпілотник оснащений електрооптичними та інфрачервоними камерами, які розташовані в його передній частині, там, де зазвичай знаходиться кермо. У нього є й радарна антена на кормі. Також на дрон можна встановити антену Starlink, а деталі на його носі, ймовірно, свідчать про наявність ударно-детонаційного запалу.

Читайте також: ЗСУ на фронті допомагають 30 роботів-собак: що відомо про безпілотники BAD.2

Нагадаємо, командир батальйону безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко розповів, що саме Україна, а не Росія, на фронті задає темп у роботизованих технологіях. Він наголосив, що у нашої держави є такі розробки, які за кількістю та якістю перевершують російські.