UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступ Росії на Харків провалився — Зеленський

За його словами, це підтверджують експерти. 

Президент Володимир Зеленський заявив, що наступ Росії на Харків провалився. На пресконференції він підкреслив, що це сталось завдяки українським захисникам.

«Я вважаю, що на Харківщині люди зупинені. Або нелюди Російської Федерації. Їх наступ провалився. Визнають всі експерти: наступ Росії на Харків провалився», — заявив президент.

Читайте також: Буданов про загрозу наступу РФ з півночі: «Проблеми є і вони мають тенденцію до загострення»

Зеленський додав, що цьому також сприяла відповідна зброя. За його словами, Україна використовувала «деякі речі» вздовж кордону з РФ, аби зупинити наступ.

Нагадаємо, Зеленський повідомив про нову хвилю російського наступу на Харків 10 травня. Тоді він заявив, що Україна зустріла окупантів «військами, бригадами та артилерією».

Пізніше він заявив, що наступ РФ на Харківщину є «провиною всього світу». За його словами, російському диктатору Владіміру Путіну дали можливість окупувати українські території.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що Україна може зупинити наступ росіян, якщо їй дозволять бити по тилу ворога. Зазначалось, що це може суттєво підірвати операції РФ у широкому масштабі.