UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступ РФ на Харківську область: у Генштабі розповіли про втрати окупантів

Бої йдуть біля Липців, Вовчанська, Нескучного.

У вівторок 14 травня російські війська продовжують інтенсивно атакувати українські позиції. Протягом доби на фронті відбулося 130 бойових зіткнень, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

На харківському напрямку окупанти здійснили 14 атак. Бої йдуть неподалік населених пунктів Липці, Вовчанськ, Нескучне. З початку доби російська армія втратила на цьому напрямку орієнтовно 120 військових та 23 одиниці озброєння та техніки.

Читайте також: Російський військовий упритул застрелив жителя Харківської області, ще один чоловік зник

На інших напрямках росіяни також активно атакують. На куп’янському відбулося 20 бойових зіткнень неподалік Синьківки, Берестового та Мясожарівки. На сіверському напрямку росіяни здійснили 9 атак. 

Російські війська активізувалися на краматорському напрямку. Тут противник здійснив 21 атаку.

На покровському напрямку росіяни задіяли авіацію. Тут зафіксовано 40 атак окупантів на українські позиції. Найбільше - неподалік Новоолександрівки, Нетайлового та Соловйового.

На курахівському напрямку відбито дев’ять атак противника. На придніпровському напрямку росіяни п'ять разів атакував українські плацдарми біля Кринок.

На лиманському, торецькому, времівському, гуляйпільському та оріхівському напрямках не відбулося значних змін в обстановці.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин  зазначив, що останнім часом війська РФ активізували обстріли Вовчанської громади. Командир підрозділу розвідки ЗСУ Денис Ярославський зазначив, що російські війська кожні три хвилини скидають п'ять-сім бомб на місто Вовчанськ.